Genoptræning og øvelser

Home
Råd og vejledning
Genoptræning og øvelser

NXS_3556.jpg a

Genoptræning

kvinder_i_bassin

Træning i varm vand er en god mulighed for hoftepatienter

Mange undersøgelser viser, at træning har stor betydning for hoftepatienter. Det gælder både hvis man har slidgigt i leddene, hvis man har knogleskørhed (osteoporose) eller skal igang efter en hofteoperation.

Har man mange smerter i hofteleddet og musklerne omkring, eller meget nedsat bevægelighed, kan træning i varmt vand være en god mulighed. I vandet bliver man mere vægtløs, og det gør det nemmere at bevæge sig. Du kan se her, hvor det er muligt at træne i varmt vand i Region Sjælland.

Der er også andre muligheder for at finde tilbud om genoptræning eller vedligeholdende træning. Slagelse og Næstved kommune har sundheds-og træningscentre, hvor man kan visiteres til individuel træning eller træning på hold, der passer til ens funktionsbehov. Du kan se, hvordan du kommer i kontakt med Slagelse kommunes træningstilbud og Næstved sundhedscenter her.

Når du er udskrevet efter hofteoperation er det vigtigt at du kommer i gang med træning. Du vil blive instrueret i øvelser inden udskrivning, men det er også vigtigt at træne på egen hånd. Du kan finde træningsprogrammer herunder.

 

Copyright 2013 Prohip